На Сумщині п’яна мати зігнала злість на 5-річній дитині

26.04.2010 року близько 22 години 30 хвилин до Недригайлівського райвідділу надійшло повідомлення від фельдшера ЦРЛ про те, що у відділення швидкої допомоги Недригайлівської ЦРЛ з тілесними ушкодженнями доставило хлопчика 2005 року народження, який є мешканцем с.Якименки, Недригайлівського району, що на Сумщині. 

До батьків дитини відразу було направлено слідчо-оперативну групу. В ході з’ясування обставин  отримання тілесних ушкоджень дитиною було встановлено, що він проживає з матірю, батьком, старшим братом та меншою сестричкою. Відразу  у вічі кинулось те, що в будинку безлад, бруд і умови проживання, з урахуванням такої кількості дітлахів, звісно бажають бути кращими.

Батько хлопчика розповів, що на передодні  прийшов додому. Дружину виявив на подвір’ї у нетверезому стані. Діти голодні, в будинку не прибрано. Між подружжям зав’язалась лайка в ході якої чоловік не стримався та вдарив дружину по обличчю. В цей час хлопчик знаходився  в будинку разом із своєю  півторарічної сестричкою.  Остання чомусь розплакалась, можливо просто захотілось до мами.  Та коли горе – мама зайшла в приміщення, то не кинулась до доньки, а навпаки накинулась на малюка звинувачуючи його в тому, що він не доглядає сестричку.

Можливо жінці дуже хотілося зігнати на комусь злість, після сварки з чоловіком, і вона не просто стала лаяти малюка, який сам ще потребує постійного догляду та уваги, а навідмаш ударила його рукою по голівці. Дитя впало і обличчям вдарилось об підлогу. Та матуся не вгамовувалась і вже лежачого знову давай бити по маленькому тільцю. 

Після цих побоїв у хлопчика з’явився жар, почала боліти голова. Добре, що старший брат не став зволікати і  побіг викликав карету швидкої допомоги. Серед ночі хлопчика доставили в лікарню із підозрою на струс головного мозку та перелом носика. На ранок його було відправлено в обласну дитячу поліклініку  м. Суми, де і на даний час він проходить лікування.

Повертаючись трохи назад слід зазначити, що мати після того як хлопчика забрала швидка, преспокійно лягла спати. Коли ж прибули працівники міліції і стали із нею спілкуватись, то ввесь час шукала виправдання своїм діям.

Яку відповідальність за свої дії понесе дана жінка стане зрозуміло після з’ясування всіх обставин та висновку лікарів. Однак морального виправдання її діям  немає ніякого. В душі виникає тільки зневага не лише як до людини в особі матері, а і як до жінки.

СЗГ ГУМВС в Сумській області
 

You may also like...