Криминальная хроника Украины на 06.05.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 260 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 315 (44%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, п’ять розбійних нападів, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 24 пограбування та один факт незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 17 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, пістолет, чотири обрізи мисливської рушниці, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, 200 г вибухівки та 150 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 41 особу, у яких вилучено 5,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 775 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 14 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 27 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 12 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 63 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, у яких чотири особи загинуло та 83 – травмовано.

В Очаківському районі Миколаївської області 2 травня до лікарні було доставлено з ножовими пораненнями живота двох місцевих безробітних жителів, віком 25 та 23 років, один із них невдовзі помер. У результаті оперативно-розшукових заходів за скоєння цього злочину міліціонери затримали 44-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він уночі 2 травня на вулиці завдав ножових поранень потерпілим під час раптово виниклої сварки.

У Донецьку 5 травня у результаті оперативно-розшукових заходів міліціонери затримали 27-річного іноземця. Попередньо встановлено, що він у маршрутному мікроавтобусі викрав у жителя міста Шахтарська Донецької області гаманець, у якому знаходилося 500 гривень та банківські картки. Викрадене вилучено.

У Тлумацькому районі Івано-Франківської області на вулиці міліціонери затримали 45-річного безробітного жителя зазначеного району, в якого вилучили 200 грамів вибухівки.

У Печерському районі міста Києва на вулиці міліціонери затримали 26-річного безробітного місцевого жителя, в якого вилучили п’ять грамів героїну.

У Кіровоградській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили приватного нотаріуса районного нотаріального округу, котра впродовж 2000-2001 років від імені померлих осіб склала 71 договір про дарування сертифікатів на право володіння земельними паями загальною площею 308 га місцевим жителям. Унаслідок цих дій державі завдано збитки на суму 3,2 мільйона гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

У Харківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили старшого виконавця одного з відділів Державної виконавчої служби Харківського міського управління юстиції, котрий отримав сім тисяч гривень хабара від місцевої жительки за відстрочку платежів по відкритому стосовно неї виконавчому провадженню. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...