Криминальная хроника Украины на 07.05.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 535 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 444 (44,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, три розбійних напади, десять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 28 пограбувань та п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано чотири особи. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 530 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 48 осіб, у яких вилучено 5,4 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 554 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 24 підозрювані особи.

Упродовж минулої доби порушено 75 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з 28 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 65 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких шість осіб загинуло та 74 – травмовано.

В Артемівському районі Донецької області 5 травня у власному будинку було знайдено мертвими з травмами голови 79-річного господаря помешкання, його безробітних сина та співмешканку останнього. В результаті оперативно-розшукових заходів міліціонери затримали у Новоазовському районі Донецької області раніше судимого 29-річного безробітного жителя міста Соледара. Попередньо встановлено, що зловмисник 4 травня ввечері в будинку пенсіонера дерев’яною палицею завдав зазначених смертельних поранень під час сварки.

У місті Херсоні 16 квітня до міліції звернувся 43-річний місцевий житель, редактор однієї з міських газет, та заявив, що годину тому на вулиці згаданого міста невідомий викрав з його автомобіля барсетку, у якій знаходилися особисті документи та 900 євро. У результаті оперативно-розшукових заходів міліціонери за підозрою в скоєнні злочину затримали 37-річного іноземного громадянина.

На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб управління державного підприємства, котрі в минулому році, без належної перевірки, уклали угоду з товариством з обмеженою відповідальністю на постачання тепловозних домкратів та підписали акти виконаних робіт щодо їх монтажу. Унаслідок цих дій було завищено фактичну вартість вказаного устаткування та обсяг монтажних робіт, чим завдано державі збитки на суму 1,5 мільйона гривень. Транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

В Одесі працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили старшого інженера філії товариства з обмеженою відповідальністю, котрий вимагав та отримав 3,5 тисячі гривень хабара від місцевого жителя за складання акту обстеження офісного приміщення приватного підприємця. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 т.368 (одержання хабара) КК України.

У Черкаській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили завідуючу однієї з районних державних нотаріальних контор, котра в 2006 році без належної перевірки оформила право власності товариства з обмеженою відповідальністю на земельну ділянку площею 5,5 гектара. У результаті цих дій державі завдано збитки на суму 830 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

МВС України
 

You may also like...