18 кілограмів маку виявив екіпаж Носівського ДАІ у машині затриманих гастролерів

Позавчора екіпаж Носівського ДАІ, як завжди, ніс службу в нічну зміну патрулюючи вулицями райцентру. Аж раптом, близько третьої години ночі інспектори побачили як по вулиці Вокзальній потихеньку, ніби крадучись, котиться старенький «FORD SIERA». Міліціонери вирішили перевірити чи не перебуває водій у не тверезому стані за кермом і зупинили автівку. В середині знаходились двоє молодиків. 

При перевірці документів з’ясувалось, що хлопці не місцеві і приїхали з сусідньої області. Коли ж інспектори запитали, що вони тут роблять в такий пізній час, молодики чітко пояснити не змогли. При перевірці салону автомобіля на підлозі біля заднього сидіння ДАІшники виявили два мішки з рослинами маку, вага яких, як пізніше з’ясувалося, склала майже 18 кілограмів.

 

З пояснень гастролерів стало зрозуміло, що мак вони зірвали тієї ж ночі на полі одного з сільгосппідприємств, яке має ліцензію на вирощування маку.

Наразі вилучені рослини направлено на дослідження до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС. Молодиків відпущено на підписку про невиїзд. Транспортний засіб вилучено. Кримінальна справа порушена за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України – незаконне зберігання наркотичних засобів, яке карається обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.

 

ВЗГ УМВС України в Чернігівській області

You may also like...