За незаконне поводження зі зброєю «чорному археологу» загрожує до п’яти років позбавлення волі

Під час оперативно-профілактичного відпрацювання території обслуговування працівники ЛВ на ст. Основа УМВС України на Південній залізниці на станції «Левада» затримали 21-річного мешканця Харківської області, у якого вилучили автомат ППШ часів Великої Вітчизняної війни. 

Молодик сидів на лавочці на пероні ст. «Левада» та підозріло копошився у своїй сумці, нібито намагаючись щось сховати. Цим привернув увагу працівників міліції. Коли оперативники підійшли ближче, чолов’яга ще більше занервував. Правоохоронці одразу зрозуміли, що вся справа в тому, що знаходиться в середині сумки. І не помилилися… В ній знаходився іржавий автомат ППШ часів ВВВ без прикладу та магазин до нього без набоїв. Як в подальшому показала балістична експертиза, зброя була цілком придатна для стрільби.

 

Зі слів затриманого правоохоронці з’ясували, що дану зброю чоловік викопав у лісосмузі поблизу села, у якому він мешкає ще два роки тому. До Харкова привіз, нібито для реставрації. Наразі ці факти ретельно перевіряють працівники міліції. Також оперативники встановили, що власник зброї вже мав проблеми із законом, він двічі притягувався до кримінальної відповідальності.

 

Наразі з`ясовуються усі обставини та вирішуються питання про порушення кримінальної справи за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст. 263 КК України.

 

СЗГ УМВС України на Південній залізниці

You may also like...