На Запоріжжі винесено вирок посадовцю, що привласнив кошти Аграрного фонду України

Набув чинності вирок Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області за кримінальною справою, порушеною слідчими СБУ стосовно директора одного з комерційних підприємств регіону, який привласнив кошти державного продовольчого резерву Аграрного фонду України у розмірі майже 550 тисяч гривень. 

Співробітники СБУ встановили, що посадові особи однієї з комерційних фірм Мелітополя уклали з Аграрним фондом України низку угод, за якими фірма зобов‘язалася поставити на один з елеваторів Веселівського району 874 тонни зерна пшениці 3 класу, а Аграрний фонд мав сплатити за товар кошти в сумі майже 1 млн. 100 тисяч грн. Державна установа перерахувала на рахунки комерсантів 50 процентів вартості зерна, а фірма видала податкову накладну, повідомляє Прес-центр СБ України.

Проте, пшениця, яка б мала стати державним резервом, до Аграрного фонду не надійшла, а отримані від держави кошти були незаконно привласнені посадовцями фірми.

Вироком суду керівника фірми визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
 

You may also like...