На Николаевщине успешно отлавливают бомжей

На території Миколаївській області проведено спеціальне оперативно-профілактичне відпрацювання по виявленню осіб без постійного місця проживання 

Аналіз діяльності органів внутрішніх справ з розшуку злочинців, які переховуються від кримінальної відповідальності та безвісно зниклих осіб свідчить про те, що значна частина розшукуваних – це особи без певного місця проживання, які, як правило, переховуються від слідства та ведуть бродячий спосіб життя. Більшість осіб цієї категорії скупчуються на територіях ринків, вокзалів, звалищах, на сезонних роботах при проведенні польових робіт, існують за рахунок тимчасових заробітків та скоєння дрібних злочинів.

В системі УМВС України в Миколаївській області функціонує приймальник-розподільник, який є закладом для утримання осіб, які підозрюються у бродяжництві. Під час знаходження громадян у приймальнику проводяться заходи по встановленню особи, вирішуються питання про працевлаштування або направлення до будинків-інтернатів для пристарілих та інвалідів або встановлення над ними опіки. У разі, якщо встановлена причетність особи до скоєння протиправних діянь, проводяться оперативно-слідчі дії щодо притягнення до відповідальності згідно з законодавством.

За період відпрацювання до приймальника-розподільника було доставлено 31 особу без постійного місця проживання, протягом трьох годин з моменту затримання було встановлено 24 особи, поміщено до установи – 7 осіб.

Співробітниками приймальника-розподільника постійно проводяться профілактичні заходи, спрямовані на припинення бродяжництва та паразитичного способу життя серед осіб без визначеного місця проживання. Особлива увага акцентується на проведенні роз’яснювальної роботи щодо неприпустимості та шкідливості антисуспільної поведінки.

Марина Херовимчук, ВЗГ УМВС України в Миколаївській області

You may also like...