Криминальная хроника Украины на 16.06.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 237 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 760 (44,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, три розбійних напади, дев’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 39 пограбувань та вісім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 39 осіб. У правопорушників вилучено п’ять пістолетів, два карабіни, шість обрізів мисливських рушниць, вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 600 грамів вибухівки та 743 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 14 осіб, у яких вилучено 13,7 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 29 026 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 32 підозрювані особи.

Упродовж минулої доби порушено 274 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 61 – у сфері службової діяльності, у тому числі 12 – про хабарництво та вісім – у бюджетній сфері.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 90 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких сім осіб загинуло та 119 – травмовано.

У місті Вінниці в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 50-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 15 червня в квартирі 27-річного безробітного місцевого жителя пострілом з револьвера системи «Наган» поранив у живіт господаря під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв (госпіталізовано). Зброю вилучено.

У місті Києві 11 червня в лісосмузі було знайдено мертвим із вогнепальними пораненнями грудей 39-річного безробітного жителя міста Броварів Київської області. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 50-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 10 червня в зазначеному місці пострілом із пістолета «Вальтер» вбив потерпілого під час сварки, що виникла на ґрунті неповернення грошового боргу.

У Чорноморському районі Автономної Республіки Крим у результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 51-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він увечері 14 червня в будинку свого брата – 43-річного безробітного місцевого жителя завдав останньому смертельних тілесних ушкоджень під час раптово виниклої сварки на ґрунті неприязних відносин (тіло знайдено).

У Васильківському районі Київської області 9 червня в дренажному каналі було знайдено мертвим із ножовими пораненнями 44-річного безробітного місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних місцевих жителів, віком 21 та 22 років. Попередньо встановлено, що вони вночі 7 червня в будинку потеплілого порожньою пляшкою вбили господаря під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин й винесли його тіло до згаданого каналу.

У місті Макіївці Донецької області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 33-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він у квітні цього року вивіз до сусідньої держави трьох жительок згаданого міста, де продав їх сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілих повернено на Батьківщину.

У Ковельському районі Волинської області в будинку за місцем проживання 17-річного безробітного місцевого жителя працівники міліції вилучили 300 грамів вибухівки.

На Херсонщині працівники міліції затримали 53-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучили 200 грамів вибухівки.

У місті Києві на вулиці працівники міліції затримали 29-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучили один грам героїну.

У місті Донецьку в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали п’ятьох місцевих жителів, віком від 26 до 38 років, котрі налагодили канал постачання до України наркотичних засобів, які впродовж останніх півтора року розповсюджували на території Донецької області. У затриманих вилучено 80,4 грама метамфетаміну.

У місті Києві на вулиці працівники міліції затримали 32-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 1 кілограм амфетаміну.

У Херсонській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили викладача одного з університетів, котра вимагала та отримала 2,2 тисячі гривень хабара від 15 студентів зазначеного навчального закладу за успішне складання ними іспиту. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Дніпропетровській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову одного з садових товариств, котрий вимагав та отримав 3 тисячі гривень хабара від місцевої жительки за прийняття її до членів згаданого товариства та надання в користування земельної ділянки площею 0,6 гектара. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Київській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора одного з державних підприємств, котрий підробив акти надання консультаційних послуг товариством з обмеженою відповідальністю щодо підготовки підприємства до ліквідації (фактично не надавалися), у результаті чого на розрахунковий рахунок вказаного товариства було незаконно перераховано 449 тисяч гривень. Таким чином, державі завдано збитки на згадану суму. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення) КК України.

МВС України
 

You may also like...