Криминальная хроника Украины за 03.07.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 224 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 433 (39%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 6 вбивств, 3 розбійні напади, 9 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 33 пограбування та 4 факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, три обрізи мисливських рушниць, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї та 175 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 6 осіб, у яких вилучено 44 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 24 625 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 19 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 201 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 32 – у сфері службової діяльності, у тому числі 4 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 94 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, у яких 10 осіб загинуло та 126 – травмовано.

У місті Івано-Франківськ в результаті проведення спеціальної операції затримано жительку одного з селищ Івано-Франківської області. Попередньо встановлено, що вона ввечері 1 липня намагалася продати за 30 тис. грн. свого десятирічного сина.

Поблизу одного з селищ Запорізької області 18 червня на березі озера було знайдено задушеною жительку іншого селища. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителя села. Попередньо встановлено, що він уранці 17 червня в згаданому місці зґвалтував потерпілу, після чого задушив її та викрав вироби із золота.

У Святошинському районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 30 червня в квартирі свого брата під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарю.

В одному з селищ Полтавської області 30 червня на подвір’ї домогосподарства місцевого жителя було знайдено мертвим з травмою голови жителя іншого села. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано господаря та односельця потерпілого, які вранці 29 червня на згаданому подвір’ї на ґрунті неприязних відносин вбили сокирою потерпілого.

В одному з селищ Дніпропетровської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів викрито місцевого жителя, пенсіонера. Попередньо встановлено, що він удень 28 червня в зазначеному селищі на кладовищі викрав металеві фрагменти з трьох могил.

У місті Кіровоград в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина однієї з республік колишнього СРСР. Попередньо встановлено, що він удень 27 червня в зазначеному місті зайшов до будинку місцевої жительки, пенсіонерки, та неприроднім способом її зґвалтував.

У Голосіївському районі міста Києва 1 липня на вулиці затримано іноземця, у якого вилучено 5 мл ацетильованого опію.

Поблизу одного з селищ Луганської області 2 липня під час перетину Державного кордону України поза митним контролем затримано громадянку однієї з республік колишнього СРСР, у якої вилучено 5 кг опійного маку.

У Одесі на вулиці затримано місцевого жителя, у якого вилучено 2 г героїну.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника товариства з обмеженою відповідальністю. Він у 2008 році, на підставі неправдивих відомостей про наявність у нього заставного майна, отримав у банку кредит у сумі 2,7 млн. грн., який не повернув. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

На Львівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб закритого акціонерного товариства. Вони, під час проведення робіт з реконструкції насосної станції, придбали за завищеною вартістю три трансформатори, чим завдали збитки державі на суму 3,3 млн. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника управління юстиції. Він отримав 1 тис. грн. хабара від киянина за зменшення штрафних санкцій по відкритому відносно нього виконавчому провадженню. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

МВС України
 

You may also like...