Усе таємне стає явним

Керівники одного підприємства м. Краснограда з виробництва нерафінованих олії та жирів, випробуючи власну долю, вирішили під час оформлення декларації вказати про операції з придбання товару у іншої фірми на суму понад 3 млн. грн.. 

Цікавим фактом є те, що насправді вищезгадані операції носили не товарний характер і фактично не здійснювалися. В результаті вищенаведених умисних дій лжепідприємцями була занижена сума з ПДВ у розмірі понад півмільйона гривень, що була врахована службовими особами підприємства при формуванні податкового кредиту та підлягала нарахуванню до сплати в бюджет.
У відношенні зловмисників порушена та розслідується кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України за фактом зловживання службовим становищем.

На сьогодні проводяться слідчо-оперативні заходи, спрямовані на встановлення додаткових доказів злочинної діяльності; осіб, причетних до споєння злочину та встановлення наявного майна підприємства, за рахунок якого можливе погашення та відшкодування нанесених збитків.

УПМ ДПА у Харківській області 

You may also like...