Криминал в Украине за прошедшие сутки

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 714 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 86(42,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкодженьчотирирозбійних напади, 27 пограбувань та сім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 28 осіб. У правопорушників вилучено кулемет, пістолет-кулемет, обріз мисливської рушниці, 11 одиниць саморобної вогнепальної зброї, шість гранат, 72,4 кілограма вибухівки та 366набоїв.
 
За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано вісім осіб, у яких вилучено 38,6 кілограма наркотичних засобів.
 
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 27 480 осіб.
 
За порушеними кримінальними справами заарештовано 31 підозрювану особу.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 91дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими, у якій 11осіб загинули та 102 – травмовані.
 
У місті Косові Івано-Франківської області 19 липня в покинутій будівлі колишньої музичної школи було знайдено мертвим з травмою голови 56-річного безробітного місцевого жителя. У  результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він в згаданій будівлі завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.
 
У Краснопільському районі Сумської області 11 липня на території домогосподарства 55-річного безробітного місцевого жителя у сараї було знайдено мертвим із рубленими ранами шиї 37-річного безробітного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали господаря домоволодіння. Попередньо встановлено, що він уранці 10 липня на території власного домогосподарства завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки на ґрунті ревнощів.
 
У місті Дніпропетровську 14 липня в квартирі за місцем тимчасового проживання було знайдено мертвим із ножовими пораненнями 34-річного робітника товариства з обмеженою відповідальністю жителя Солонянського району області. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він у згаданій квартирі ножем вбив потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв й викрав ноутбук, три мобільні телефони та вироби із золота. Викрадене вилучено.
 
У місті Горлівці Донецької області працівники міліції затримали трьох робітників шахти державного підприємства, віком 43 та 39 років, які займалися викраденням вибухівки, призначеної для проведення вибухових робіт на згаданій шахті. У затриманих вилучено 67,8 кілограма вибухівки та 140 електродетонаторів.
 
У місті Голій Пристані Херсонської області на вулиці працівники міліції затримали 31-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 2 кілограми марихуани.
 
На Львівщиніпрацівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрилислужбових осіб сільської ради, котрі незаконно надали місцевому жителю дозвіл на зміну цільового призначення земельної ділянки площею 0,4 гектара, розташованої на території комплексної охоронної зони пам’ятки археології. Унаслідок проведення на вказаній земельній ділянці будівельних робіт державі завдано збитки на загальну суму 5 мільйонів гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.
 
На Одещиніпрацівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрилиголову одного з райсудів, котрий у 2007 та 2008 роках виніс завідомо неправосудні судові рішення на користь двох позивачів до міськради щодо визнання права власності на земельну ділянку площею 0,025 гектара та новозбудовані на ній нежитлові приміщення. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.375  (постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) КК України.
 
У Харківській областіпрацівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили керівника державного підприємства, котрий вимагав та отримав 3 тисячі гривень хабара від місцевого жителя за укладення з ним угоди на оренду спеціальної землерийної техніки. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 

You may also like...