Триденний раціон дитини складався із солоного огірка та шматка хліба

Хмельничанка зачинила восьмирічного сина у квартирі, а сама три дні розважалася із незнайомцями за межами міста. 

У недільний день до працівників міліції звернулися мешканці одного з мікрорайонів обласного центру та повідомили, що у їх будинку уже протягом двох діб без нагляду зачиненим у квартирі перебуває малолітній хлопчик. Вони розповіли, що ще у суботу звернули увагу, що хлопчина майже зранку перебував на балконі, перегукувався із друзями та грався із своїм собакою породи вівчарка і, звісно, створював некомфортні умови відпочинку для мешканців найближчих квартир. На зауваження дорослих хлопчик, замість припинити бешкет, почав плакати та попросив їсти. Весь день сусіди спускали на мотузках дитині харчі: хтось голубці, хтось кашу, хто чай та компот. А наступного дня, коли мати дитини так і не з’явилася, вирішили визволяти невільника.

Працівники міліції спільно із рятувальниками МНС зняли дитину з балкона та передали сестрі його матері, яку розшукали. А далі — взялися до пошуків батьків школяра та встановлення їх кола спілкування. Як з’ясувалося, 28-річна жінка, мати хлопчика, двічі була заміжньою, але з якихось причин залишала своїх обранців та так, що вони після того й спілкуватися із нею не хотіли, незважаючи, що один із них був батьком її дитини. Жінка втретє познайомилась із молодим чоловіком та переїхала до нього жити. Але спільне проживання зводилося до одного — безтурботного марнування життя у розвагах та розпиванні спиртних напоїв.

У п’ятницю ввечері жінка залишила хлопчика дома, а сама поїхала на залізничний вокзал проводжати чоловіка у триденну поїздку до рідних. Пізніше чоловік у поясненнях зазначив, що наголосив дружині, щоб та швидше поверталася додому, але молодиця, щойно потяг із її обранцем рушив, знайшла собі «друзів», яких у подібних місцях буває багато. У найближчій кафешці вони засиділись до самої ночі, а коли жінці запропонували і далі супроводжувати компанію, вона радо згодилась та поїхала із незнайомцями у районний центр, розташований аж на краю області. Там жінка пробула і суботу, і неділю, розважаючись у компанії зовсім чужих осіб, аж у понеділок схаменулась та почала лаштуватися додому. Але з’ясувалось, що грошей на далеку поїздку немає ні у неї, ні у її знайомих. Аж наступного дня, позичивши у якоїсь селянки двадцятку, жінка дісталася дому, де на неї уже чекав чоловік та працівники служби у справах дітей УМВС України в Хмельницькій області. Запитанням про безвідповідальне ставлення до малолітньої дитини, горе-мати особливо не переймалася, стверджувала, що залишила синові солоний огірок та хліб.

Жінка виявилася «давньою знайомою» працівників міліції, оскільки притягувалась до відповідальності за появу у громадському місті у нетверезому стані та вчинення грабежу. Наразі, згідно статті 135 ККУ та статті 146 ККУ, їй доведеться відповісти за залишення хлопчика у небезпеці та незаконне позбавлення волі. Подібне ставлення до власної дитини спостерігалося за жінкою і раніше. Сусіди часом бачили, як бідолашний до самого вечора, голодний-холодний, змушений був гуляти на вулиці або сидів та плакав голодний на сходах, чекаючи повернення своєї «турботливої» матусі.

Юлія Гринь, ВЗГ УМВСУ в Хмельницькій області
 

You may also like...