На Кіровоградщині працівниця одного з навчальних закладів продавала совість і дипломи

 Працівники Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Кіровоградській області задокументували факт зловживання службовим становищем та скоєння службового підроблення посадовою особою одного із професійних ліцеїв області.

Жінка не лише викладала у навчальному закладі, а й була членом кваліфікаційної комісії, тож мала доступ до відповідної документації. У ході оперативно-розшукових заходів працівники міліції встановили, що майстер ліцею, користуючись службовим становищем, підробляла документи та за відповідну винагороду реалізовувала їх. В журналі реєстрації свідоцтв навчального закладу жодних записів щодо виданих даною особою дипломів не має.

Загалом майстер освітнього закладу за видачу 2 свідоцтв про присвоєння кваліфікаційного рівня з робітничих професій без відповідного навчання вимагала та отримала гроші у сумі 2400 гривень, по 1200 за кожен із дипломів.

Стосовно особи порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального Кодексу України, слідство триває.

Крім того, працівники УДСБЕЗ УМВС в області задокументовали ще кілька фактів видачі недійсних свідоцтв, за якими проводиться перевірка.

 

ВЗГ УМВС України в Кіровоградській області

You may also like...