Квартирних злодюг затримали прямо під час «роботи» із замком

Кам’янецькі міліціонери затримали міжрегіональну групу осіб, які займалися квартирними крадіжками. 

Серед ночі на пульт чергової частини міського відділу міліції надійшов виклик від стривоженої місцевої жительки, яка повідомила, що у її квартиру хтось намагається проникнути.

За три хвилини слідчо-оперативна група уже була на місці події, заблокувавши усі підходи до багатоквартирного будинку. Два молодика, 1984-го та 1979-го років народження, які і були непроханими гостями, навіть і не намагалися чинити опір.

Під час розслідування з’ясувалося, що чоловіки протягом 2009–2010 років здійснили п’ять квартирних крадіжок тільки на Хмельниччині. Хлопці звичайно собі ходили під’їздами і розглядали вхідні двері городян та замки на них. Коли помічали щось цікаве для себе, починали такий собі «продзвін» — тиснули на дзвінки не тільки обраної для зламу квартири, а й сусідніх із нею. Якщо усюди було тихо, молодики протягом декількох хвилин ламали замки і проникали у помешкання. А там — уже справа техніки. Брали загалом тільки гроші та золото і швиденько щезали геть.

До квартири, на якій погоріли, чоловіки уже приходили, але на дзвінок їм заходились відчиняти, тож вони мусіли утекти. Видно, чимось притягнуло їх до тих дверей, бо тієї ж ночі, вирішивши, що господарів немає, вони без попередніх маніпуляцій із «продзвонами» почали ламати замок. Під час цього на руках зловмисників і замкнулися наручники.

Наразі жителів Львівської та Івано-Франківської областей, звідки вони родом, перевіряють на причетність до не розкритих квартирних крадіжок на Чернівеччині та Вінниччині, де затримані теж проживали деякий час.

А громадянам, які турбуються про своє майно, варто було б не економити на найпершому його захистові — вхідних дверях та надійних замках. Окрім того, хоча б на період літніх відпусток, залишати квартири і будинки під наглядом Державної служби охорони.

Юлія Гринь, ВЗГ УМВСУ в Хмельницькій області
 

You may also like...