Від квартирних злодіїв жоден сейф не захистить: на Закарпатті злодій «зірвав куш» майже на мільйон

Скільки працівники правоохоронних органів не попереджають громадян про небезпеку зберігання вдома великих сум грошей, а люди і далі легковажать. Тому міліцейські зведення рясніють повідомленнями про викрадення чималих сум грошей або цінних речей. Адже від квартирних злодіїв, як відомо, жоден сейф чи замок не захистить…

З певних причин 35-річна жителька Ужгородщини перестала довіряти банкам, тому зберігала вдома майже 900 тисяч гривень, понад три з половиною тисячі доларів та 900 євро. Вочевидь, сподівалася на надійність вхідних дверей та хитромудрого сейфа з спеціальними кодовими замками. Проте злодій скористався не дверима…

Зловмисник, вибравши момент, коли в хаті нікого не було, заліз удень в оселю цієї пані пошкодивши віконну раму. В робочому кабінеті знайшов металевий сейф, далі злодій зламав замки на дверцятах і викрав з металевого ящика усі гроші. Не виключено, що «ведмежатник» був добре поінформований.

Якщо потерпіла у згаданому випадку бодай подбала про сейф для захисту своїх грошей, то 74-річна пенсiонерка з Тячівщини усі свої заощадження зберігала… під матрацом ліжка у спальній кімнаті. Нічної пори в її хату через розбите вікно проник непроханий гість і викрав 5000 гривень, 240 євро та 340 доларiв США.

Щоб залізти в будинок приватного підприємця з Хуста, злодій підібрав ключ до вхідних дверей. Господарів тоді вдома не було. Правда, грошей у помешканні зловмисник не знайшов, але з порожніми руками не збирався повертатися. Зокрема, його поживою стали три дорогі мобiльнi телефони та золотi ювелiрнi вироби.

Не виявила своїх улюблених золотих «цяцьок”, повернувшись ввечері додому, і жителька Ужгорода. В усіх випадках крадіїв розшукує міліція.

Вкотре нагадуємо: літо, коли люди зазвичай покидають свої оселі, вирушаючи на відпочинок за межі населених пунктів, – це пора “жнив” для злодіїв-“домушників”. Тож якщо ви маєте вдома значні кошти, ювелірні вироби та інші цінні речі – потурбуйтесь про їх надійне зберігання. Найкраще тримати гроші та коштовності в банку (для цього там передбачені спеціальні скриньки схову), або укласти договір про охорону квартири чи будинку з Державною службою охорони. Практично не зафіксовано випадків, аби злодій зміг обікрасти помешкання під охороною ДСО. 

Володимир Павлюх, ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області

You may also like...