Криминальная хроника Украины на 08-09.08.2010

Криминальная хроника Украины на 08-09.08.2010

08.08.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 483 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 025 (36,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійних напади, 37 пограбувань та один факт незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 11 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, два обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, 100 грамів вибухівки та 124 набої.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано чотири особи, у яких вилучено 19,1 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 23 806 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 13 підозрюваних осіб.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 115 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 10 осіб загинуло та 141 – травмовано.

 У Великоолександрівському районі Херсонської області 5 серпня у своєму будинку було знайдено мертвими з ножовими пораненнями подружжя – 73-річного чоловіка та 74-річну жінку місцевих жителів. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 40-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 4 серпня в будинку за місцем проживання своїх батьків вбив ножем останніх й заволодів їх автомобілем.

 У місті Харкові в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 37-річного громадянина сусідньої держави та безробітних жителів Дергачівського району Харківської області віком від 20 до 22 років. Попередньо встановлено, що вони вранці 7 серпня на вулиці згаданого міста відібрали в 19-річної безробітної місцевої жительки золотий ланцюжок.

 У Сахновщинському районі Харківської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 68-річного пенсіонера, місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 7 серпня на кладовищі викрав металеві фрагменти з п’яти могил.

 В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника одного з відділень Державної прикордонної служби України та інспектора з охорони навколишнього природного середовища природного заповідника, котрі вимагали та отримали 1,2 тисячі гривень хабара від старшого групи туристів за надання дозволу на відпочинок на території зазначеного заповідника та не складання адміністративного протоколу на відпочиваючих. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Запорізькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника одного з відділів державного підприємства, котрий підробив акти виконаних робіт із розробки технічної документації з землеустрою (фактично не розроблювалися), на підставі яких із Стабілізаційного фонду України отримав 289 тисяч гривень бюджетних коштів, які використав не за призначенням. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

 На Тернопільщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб сільської ради, котрі підробили рішення вказаної сільської ради й незаконно передали в приватну власність місцевому жителю земельну ділянку площею 1,45 гектара, чим завдали збитки територіальній громаді на суму 114 тисяч гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

09.08.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 913 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 784 (36,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, 11 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 26 пограбувань та чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано чотири особи. У правопорушників вилучено 69 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано дві особи, у яких вилучено 9,3 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 22 055 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано три підозрювані особи.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 125 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у якій 12 осіб загинуло та 166 – травмовано.

 У місті Києві на вулиці 3 серпня було знайдено мертвим із ножовими пораненнями грудей 43-річного чоловіка без певного місця проживання й роботи. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 32-річного раніше судимого чоловіка без певного місця проживання й роботи,. Попередньо встановлено, що він уночі 3 серпня на вулиці вбив потерпілого під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

 У Вінницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб районної санітарно-епідеміологічної станції, котрі у порушення вимог санітарних правил та норм “Гігієнічних вимог щодо облаштування і утримання кладовищ в населених пунктах України” підписали позитивний висновок щодо відведення земельних ділянок під індивідуальну забудову та ведення особистого селянського господарства в одному з міст на території санітарно-захисної зони діючого кладовища, унаслідок чого було незаконно виділено у власність 136 громадянам земельні ділянки загальною площею 1,5 гектара. Унаслідок протиправних дій правопорушників територіальній громаді завдано збитки на суму 2,7 мільйона гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 У Запорізькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили ректора одного з ВУЗу, котрий вимагав та отримав дві тисячі доларів США хабара від жительки міста Мелітополя за сприяння у зарахуванні її сина до зазначеного навчального закладу за рахунок бюджетних коштів. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Черкаській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб закритого акціонерного товариства, котрі в минулому році підробили податкову декларацію з ПДВ, що призвело до ненадходження до державного бюджету понад 1,5 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

МВС України

You may also like...