Криминальная хроника Украины на 16.08.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 849 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 816 (37,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, 13 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійних напади, 16 пограбувань та п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано вісім осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, два обрізи мисливських рушниць, вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї та 292 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано одну особу, в якої вилучено 18,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 23 334 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 17 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 113 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 17 осіб загинуло та 152 – травмовано.

У місті Маріуполі Донецької області 15 серпня в будинку 55-річної пенсіонерки місцевої жительки працівники міліції затримали її співмешканця – 53-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він пострілом з обрізу мисливської рушниці вбив господарку під час раптово виниклої сварки.

У місті Дніпропетровську 14 серпня на вулиці було знайдено мертвим із ножовим пораненням живота 50-річного безробітного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 42-річну жінку, особу без певного місця проживання і роботи. Попередньо встановлено, що вона ввечері 14 серпня на вулиці зазначеного міста вбила ножем потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області 15 серпня на вулиці було знайдено мертвим із ножовим пораненням грудей 25-річного безробітного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 19-річного безробітного жителя Устинівського району Кіровоградської області. Попередньо встановлено, що він увечері 14 серпня на вулиці зазначеного міста вбив ножем потерпілого під час сварки на ґрунті ревнощів.

У місті Києві 15 серпня працівники міліції затримали 40-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він в приватному магазині відібрав у 48-річної продавця зазначеного магазину жительки Житомирської області золотий ланцюжок.

У Сакському районі Автономної Республіки Крим 14 серпня працівники міліції затримали 21-річного громадянина сусідньої держави, у якого вилучили 0,4 грами амфетаміну.

У Запорізькій області на Придніпровської залізниці у вагоні поїзда працівники міліції затримали 27-річного громадянина сусідньої держави, у якого вилучено два грами гашишу та чотири пігулки “екстазі”.

У Києві на платформі метрополітену однієї зі станцій працівники міліції затримали 24-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено дев’ять грамів героїну.

У місті Львові в приміщенні аптеки приватного підприємства працівники міліції вилучили 100 капсул трамадолу.

На Київщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця Державного архітектурно-будівельного контролю, котрий вимагав та отримав три тисячі гривень хабара від приватного підприємця за надання йому дозволу на відкриття салону краси в нежитловій будівлі. Підозрюваного затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову селищної ради, котрий вимагав та отримав три тисячі гривень хабара від місцевого жителя за сприяння у виділенні йому житла. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб райдержадміністрації, котрі в 2008 році використали не за цільовим призначенням 1,3 мільйона гривень бюджетних коштів, виділених на оплату теплоенергії. Слідчим відділом райвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.210 (порушення законодавства про бюджетну систему України) КК України.

МВС України

 

You may also like...