На Сумщині вилучили рекордну кількість самогону

20 бідонів з бражкою та майже 60 літрів самогону вже готового до продажу вилучили міліціонери Кролевецького райвідділу в будинку місцевого жителя. Розмах, з яким чоловік взявся «за справу» вразив навіть бувалих оперативників – такої кількості хмільного зілля в одному місці не вилучали за останні 10 років. 

Коли до дільничних інспекторів надійшла інформація, що 60 річний Іван Васильович* в своєму магазині приторговує самогонкою вирішили її перевірити. Останній на появу правоохоронців явно не очікував, тому помітно хвилювався і не дарма. Під прилавком знайшлася банка з рідиною , що мала характерний запах самогону. На запитання міліціонерів він лише відвів очі. 

Та коли дільничні завітали до будинку чоловіка, від побаченого ледь не втратили дар мови – 20 бідонів з бражкою та майже 60 літрів самогону вже готового до продажу і на додаток самогонний апарат. Стало зрозумілим – «бізнес» в родині процвітав. Місцеві знали, що тут завжди можна купити «натур продукт» за цінами дешевшими від заводської горілки. Принцип « ти мені – я тобі» в таких випадках спрацьовує на сто відсотків. Враховуючи те, що горілка в магазині коштує 20 гривень, а самогон 10-12 покупці завжди знайдуться. Продавець теж не залишається в накладі – навар від продажу «оковитої» складає майже 50 відсотків від затрачених на виробництво зілля коштів. Арифметика тут дуже проста.

Сьогодні самогон вилучений і направлений на експертизу. Сам Іван Васильович* дає пояснення слідчим, які вирішують питання про порушення відносно нього кримінальної справи. Сподіваємось ця історія стане в нагоді любителям такого «бізнесу». Тож зупиниться вже сьогодні, щоб завтра не було запізно. ( *ім’я змінено)

Ельвіра Біганова, СЗГ ГУМВС в Сумській області
 

You may also like...