Криминальная хроника Украины на 04.09.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 138 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 444 (39,8 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбої 40 пограбувань та 3 факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 8 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, три одиниці саморобної вогнепальної зброї та 110 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 8 осіб, в яких вилучено 22,9 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 955 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 12 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 85 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 15 осіб загинуло та 105 – травмовано.

У Вінниці 6 березня у своїй квартирі було знайдено мертвим з ознаками удушення місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано двох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони в квартирі потерпілого під час сварки на ґрунті неприязних відносин заподіяли йому тілесні ушкодження, зв’язали та засунули до рота поліетиленовий пакет, унаслідок чого господар задихнувся.

На Київщині поблизу одного з селищ 3 вересня було знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей невідомого чоловіка. Вжитими заходами особу потерпілого встановлено. Ним виявився киянин. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано жителя міста Києва. Попередньо встановлено, що він уночі 30 серпня в зазначеному селі в будинку місцевого жителя, під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив потерпілого, а труп на візку вивіз на околицю села.

У місті Рівне 3 вересня медичному закладі було знайдено мертвим з ножовими пораненнями місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано жителя міста Корця Рівненської області. Попередньо встановлено, що він уночі 2 вересня в вищезгаданому закладі під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив потерпілого.

У Львові 3 вересня о 16.00 в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано іноземця. Попередньо встановлено, що він уночі 2 вересня на вулиці вказаного міста під час раптово виниклої сварки заподіяв ножові поранення місцевому жителю.

В Донецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітницю санітарно-епідеміологічної станції. Вона вимагала та отримала 800 грн. хабара від приватного підприємця та директора товариства з обмеженою відповідальністю за непритягнення їх до адміністративної відповідальності за виявлені порушення санітарних норм. Задокументовано ще 15 фактів отримання правопорушницею хабарів на загальну суму понад 10 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Київщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника сільської ради. Він вимагав та отримав 5 тис. грн. хабара від жительки одного з селищ за видачу їй фіктивного рішення сесії згаданої сільради про виділення в приватну власність земельної ділянки площею 0,25 га. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.366 та ч.2 ст.368 КК України (службове підроблення й одержання хабара).

На Сумщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітницю підприємства поштового зв’язку. Вона впродовж останніх трьох років здійснювала безпідставне перерахування грошових коштів (без укладення договорів) з розрахункового рахунку вказаного центру на рахунок приватного підприємця нібито за надані послуги з харчування працівників згаданого центру. У подальшому 80% отриманих коштів приватна підприємниця передавала вищезгаданій співробітниці, які остання використовувала на власні потреби. Унаслідок протиправних дій державі завдано збитки на суму 1,6 млн. гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

МВС України
 

You may also like...