$3000 за вплив на прийняття рішення про визнання непридатності до військової служби: поліцейські затримали одесита

Зловмисника викрили «на гарячому», під час отримання неправомірної вигоди, яку він вимагав. Йому повідомили про підозру та помістили його до ізолятора тимчасового тримання. За скоєне правопорушнику загрожує ув’язнення з конфіскацією майна.

Заходи проводили оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області Нацполіції спільно зі слідчими відділу поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1.

Поліцейські встановили, що зловмисник вимагав у військовослужбовця 3000 доларів США за здійснення впливу на посадових осіб військово-лікарської комісії щодо видачі ними довідки про непридатність чоловіка до проходження військової служби та в подальшому визнання його особою з інвалідністю.

Правоохоронці затримали правопорушника на одній з автомийок у Пересипському районі міста після отримання неправомірної вигоди.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Цей злочин карається позбавленням волі на строк до восьми років з конфіскацією майна.

Підозрюваний затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Слідство триває під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури міста Одеси.

Відділ поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1

You may also like...