Буковинця підозрюють у використанні підроблених документів та отриманні шахрайським шляхом понад ₴30 тисяч бюджетних коштів

44-річний житель Чернівецького району вступив у попередню змову з невстановленими поки що слідством особами та підробив документи, на основі яких чоловіку було призначено другу групу інвалідності. Відтак – за рік буковинець отримав 30500 гривень пенсії. Відповідно до чинного законодавства, за вчинення таких протиправних дій передбачене покарання до п’яти років позбавлення волі.

Під час досудового розслідування співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області встановили, що буковинцю призначено другу групу  інвалідності на підставі фальшивих документів.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру. Йому інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених:

–    ч.3 і 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів);

–    ч.1 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

You may also like...