Дубінський програв суд про виключення його із «реєстру зрадників»

Подільський районний суд Києва залишив без задоволення позов нардепа Олександра Дубінського до Громадської організації «Рух Чесно» про захист честі, гідності та ділової репутації.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на рішення від 11 жовтня.

Дубінський вимагав видалити інформацію про себе із «Реєстру зрадників» на сайті «Чесно».

В описі вказано, що це «База даних про українських державних зрадників: політиків, медійників, юристів та правоохоронців».

Нардеп  вважає, що формувати подібний реєстр можна лише щодо осіб, стосовно яких набрав законної сили вирок у держзраді. А так називати його злочинцем – це порушення презумпції невинуватості.

Представники «Руху Чесно» доводили, що висловлювання «Дубінський є державним зрадником» організацією не поширювалось. При цьому таке висловлювання є оціночним судженням та допустимою критикою публічної особи.

У підсумку суд погодився, що поширювані відомості є оціночними судженнями щодо діяльності Дубінського як публічної особи, оскільки він є народним депутатом ІХ скликання, заступником голови комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики, членом конкурсної комісії з відбору незалежних членів наглядових рад державних банків, тобто є публічною особою.

Попередньо відомо, що апеляції на рішення не подавалося.

Через місяць після розгляду цього позову Дубінському офіційно оголосили підозру в державній зраді і помістили його під варту.

You may also like...