Легалізовували гроші від торгівлі секонд-хендом на території т. зв. «лнр»: судитимуть 4-х членів організованої групи

Слідством встановлено, що підозрювані діючи в складі організованої групи, купували секонд-хенд в українських підприємців, після чого через країни Європи переправляли його до тимчасово окупованої території Луганської області (так званої «луганської народної республіки»).

Там один із учасників групи був зареєстрованим як фізична особа-підприємець в незаконно створених окупаційних органах влади та продавав речі секонд-хенд через мережу власних магазинів.

Гроші, отримані від незаконної господарської діяльності, підозрювані конвертували у криптовалюту та в подальшому обмінювали на гривні на території м. Києва.

Прокурорами Подільської окружної прокуратури міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно чотирьох осіб, які в складі організованої групи провадили господарську діяльність у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора (ч. 4 ст. 111-1 КК України) та в подальшому легалізовували доходи, отримані від зазначеної злочинної діяльності, в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 209 КК України).

Київська міська прокуратура

You may also like...