На Івано-Франківщині держреєстратора та керівницю товариства судитимуть за оборудки з нерухомістю

Фігуранти незаконно змінили у реєстрі право власності на будівлю в центрі Івано-Франківська вартістю понад 21 мільйон гривень. Правоохоронці завершили досудове розслідування та скерували справу до суду. Зловмисникам загрожує до восьми років за ґратами.

Співробітники відділу протидії кіберзлочинам Івано-Франківщини спільно зі слідчим відділом місцевої поліції викрили двох громадян у несанкціонованих діях з інформацією, яка обробляється в автоматизованих системах.

Під час досудового слідства було встановлено, що державний реєстратор на підставі недостовірних документів, в інтересах керівниці товариства, змінив власників нерухомості у центрі міста. Будівля вартістю понад 21 мільйон гривень була незаконно переоформлена на очолюване фігуранткою товариство.

Відносно державного реєстратора було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 365-2 (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) та за ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп’ютерах, автоматизованих системах, комп’ютерних мережах, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.

Відносно керівниці приватного товариства – за ч. 2 ст. 364-1 (Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми),  ч. 3 ст. 365-2 (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги), ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп’ютерах, автоматизованих системах, комп’ютерних мережах, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, яке загрожує зловмисникам – позбавлення волі на строк до восьми років.

Правоохоронці завершили досудове розслідування, обвинувальний акт скеровано до суду.
Процесуальне керівництво здійснювала Івано-Франківська місцева прокуратура.

Департамент кіберполіції Національної поліції України

You may also like...