На Львівщині уродженець Маріуполя щомісячно виготовляв у гаражі близько 40 кг небезпечного психотропу «PVP» 

Прокурори Дрогобицької окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно  34-річного  уродженця Маріуполя. Йому інкримінують використання коштів, здобутих від незаконного обігу психотропних речовин, з метою продовження незаконного обігу психотропних речовин, незаконне виготовлення, зберігання, перевезення та збут особливо небезпечної психотропної речовини в особливо великих розмірах та незаконне придбання та зберігання прекурсорів з метою їх використання для виготовлення психотропної речовини з метою збуту, незаконне виготовлення та зберігання обладнання, призначеного для виготовлення особливо небезпечної психотропної речовини, організація та утримання місць для незаконного виготовлення психотропних речовин, легалізація майна, одержаного злочинним шляхом  (ч. 1 ст. 306, ч. 2, 3 ст. 307, ч. 2 ст. 311, ч. 3 ст. 313, ч. 1 ст. 317, ч. 1 ст. 209 КК України).

Слідством встановлено, обвинувачений, який володів знаннями синтезу хімічних сполук, організував нелегальне виготовлення особливо небезпечної психотропної речовини «PVP».

Для цього чоловік орендував гаражне приміщення на Дрогобиччині та облаштував там лабораторію з виготовлення забороненої речовини. «Робоче місце» було оснащене спеціальним обладнанням та інструментами. Прекурсори, з яких вироблявся психотроп, фігуранту доставляли поштою.

В подальшому готовий продукт у формі так званих «мастеркладів» фігурант збував на території Західної України.

В цій нарколабораторії у промислових масштабах виготовлялося орієнтовно близько 40 кг «PVP» щомісяця.

Окрім цього, за гроші, які надходили на банківський рахунок в якості оплати за психотроп, він купляв інструменти та ємності, які використовувались для його виготовлення у лабораторії.

Також обвинувачений встиг легалізувати кошти від «бізнесу», здійснюючи ряд покупок у магазинах та оплачуючи різні послуги.

Під час обшуків у гаражних приміщеннях, за місцем проживання, а також в автомобілі фігуранта виявлено та вилучено прекурсори, засоби та обладнання для виготовлення особливо психотропної речовини, електронні ваги, мобільні телефони, сім-карти, банківські картки, психотроп у кристалічному та у рідкому стані, а також інші наркотичні засоби. Зокрема вилучено з незаконного обігу близько 15 кг «PVP», що були виготовлені чоловіком.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювалося за  оперативного супроводу УБН Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури

 

You may also like...