На Одещині оперативники внутрішньої безпеки НПУ попередили розбійний напад на приватне помешкання (відео)

Раніше неодноразово судимі особи, після звільнення з місць позбавлення волі, знову пішли на «справу». Озброївшись, серед ночі, зловмисники збирались напасти на будинок мешканця одного з сіл Одеської області. Останньої миті на заваді розбійникам стали бійці відділу швидкого реагування ДВБ НПУ.

До Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшла оперативна інформація щодо групи раніше судимих осіб, які збираються вчинити розбійний напад.

Мешканці Одеси, раніше судимі за крадіжки, грабежі, розбої, угони та наркотики, опинившись на волі, «відпочивати» довго не стали і почали готуватися до чергового нападу. Допомагала їм у цьому спільниця, яка підібрала будинок, дізналася хто в ньому мешкає і чим можна розжитися. А також, жінка роздобула нападникам набої для зброї.

Жертвою змовиники обрали жителя одного з населених пунктів Одещини, який мешкав у приватному будинку з дружиною.
За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ прокуратурою Одеської області було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст.187 (Розбій) КК України.

Нападники – 28-ми та 35-річний чоловіки були затримані бійцями відділу швидкого реагування ДВБ, оперативниками Одеського УВБ НПУ, слідчими ГУНП в Одеській області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, серед ночі, на вході у будинок потерпілого. У рецидивістів вилучено ножі, бити, автоматичні пістолети з бойовими патронами, маски. Самих розбійників поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Одночасно затримано і 39-річну співучасницю виконавців.

До суду подано клопотання про взяття затриманих під варту, без права внесення застави. За вчинення розбійного нападу, поєднаного з проникненням у житло законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна. Останнє слово за судом.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...