На Сумщині «працівник банку» відправив жінку до банкомату для «переідентифікації» і видурив 20 000 гривень

Зловмисник, аби заволодіти чужими грішми, використав відому схему, та довго підтримував зв’язок зі своєю майбутньою жертвою телефоном.

До Роменського районного відділу поліції з заявою про злочин звернулася 60-річна місцева жителька.

Жінка розповіла, що їй, у вихідний день, зателефонував невідомий, який у розмові назвався працівником банку «з центрального офісу в місті Дніпро». Чоловік повідомив, що нібито жінці протягом тижня надходило СМС-повідомлення, щодо необхідності проходження нею «переідентифікації». Та зауважив, що якщо вона цього не зробить, то всі її банківські картки будуть заблоковані, і, щоб їх потім розблокувати, жінка змушена буде сплатити штраф у сумі 980 гривень.

Після всього сказаного, невідомий співрозмовник раптом змінив гнів на милість, і сказав пенсіонерці, що тут нічого складного немає, і він їй допоможе у розв’язанні проблеми. Для цього треба лиш піти до найближчого банкомату, «щоб у банку її могли побачити по відеокамері та ідентифікувати».

Жінка повірила невідомому співрозмовнику та пішла з дому до найближчого банкомата, при цьому той весь час підтримував з нею розмову за допомогою телефону, не даючи ні на мить відволіктися.

Коли жінка опинилася перед банкоматом, співрозмовник повідомив їй, що для «переідентифікації» їй необхідно зняти 20 000 гривень з картки та через термінал покласти їх на новий рахунок, який їй шахрай і продиктував.

Виконавши всі умови, потрібні для «переідентифікації», жінка повернулася до банкомата, щоб перевірити баланс на своїй картці та з жахом дізналася, що гроші на картку не повернулися. Тож у жінки тільки й залишилися неприємні спогади та чек з терміналу про те, що вона власноруч відправила невідомому аферисту великі гроші.

У поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Правоохоронці нагадують громадянам про увагу та обережність у спілкуванні з невідомими людьми. Довірливість може занадто дорого вам коштувати.

Відділ комунікації поліції Сумської області

You may also like...