Надлишково перерахували на рахунок підприємства майже ₴1,8 млн.: двом посадовцям філії Укрзалізниці вручено підозри

За процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру двом особам за фактом незаконного заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого за попередньою змовoю групою осіб, у особливо великих розмірах, а також за фактом службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 5 ст. 191 КК України, ч. 2 ст. 366 КК України).

Обидва підозрювані — посадовці регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Українська залізниця».

За даними слідства, наприкінці 2020 року між Укрзалізницею та підприємством укладено договір про надання послуг. Предмет угоди стосувався розроблення документації із землеустрою, необхідної для формування земельних ділянок та державної реєстрації права постійного користування земельними ділянками АТ «Укрзалізниця». Встановлено, що земельні ділянки розташовані на території двох областей — Харківської та Полтавської. Їхня загальна площа складає майже 675 га.

Посадовці не погодили з підрядником проєкт договору про надання послуг щодо проведення землевпорядних робіт, переоформлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки. Вони необґрунтовано завищили вартість виконаних проєктно-вишукувальних робіт та площі земельних ділянок і надалі надлишково перерахували на банківський рахунок підрядника державні кошти у сумі майже 1,8 млн гривень.

Досудове розслідування — СВ ВП №2 ХРУП №3 ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Викриття протиправної діяльності також здійснювалось за допомогою Харківського територіального управління Апарату директора з економічної та інформаційної безпеки АТ «Укрзалізниця».

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Харківська обласна прокуратура

You may also like...