Організовував незаконні збройні формування для захоплення Криму: оголошено підозру брату так званого мера Севастополя

Чоловік понад десять років прослужив у морському флоті росії та пішов у відставку у званні капітана II рангу, після чого переїхав у Севастополь та розпочав підривну діяльність для виходу Криму зі складу України.

До березня 2014 року він займався рекрутингом проросійськи налаштованих боєздатних громадян, яких організував у незаконне збройне формування «Самооборона Севастополя» для безперешкодного обрання свого рідного брата мером Севастополя на так званих місцевих виборах. Бійці цього угруповання захопили військову частину у Севастополі та першими виставили блокпости навколо міста для виявлення та перешкоджання заїзду громадян з активною українською позицією.

Для захоплення військових кораблів Збройних сил України та інших військових частин на території Криму фігурант створив спецпідрозділ «Рубіж». Саме його бійці брали в заручники моряків суден «Богдан Хмельницький», «Придніпровʼя» й «Тернопіль» та сприяли захопленню авіабази «Бельбек».

З моменту захоплення Криму фігурант обіймає посаду заступника голови постійного комітету Законодавчих Зборів міста Севастополя II скликання по законодавству та державному будівництву.

Слідчі Головного управління Національної поліції України в АР Крим та м. Севастополі за процесуального керівництва Прокуратури Автономної республіки Крим та міста Севастополя оголосили йому про підозру за зміну меж території України та порушення порядку, встановленого Конституцією (ст. ч. 2 ст. 110 Кримінального Кодексу України) та участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування, нападі на підприємства, установи й організації (ч. 4 ст. 260 Кримінального Кодексу України).

Фігуранта оголошено в розшук. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

За матеріалами Головного слідчого управління
Національної поліції України

You may also like...