П’яний водій, позбавлений прав, тікав від поліцейских і влаштував ДТП, травмувавши пасажира

Поліцейські Менського відділення поліції відкрили кримінальне провадження за фактом вчиненої нетверезим водієм дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої пасажир легкового автомобіля зазнав тілесних ушкоджень.

17 вересня ввечері, під час патрулювання міста Мена, правоохоронці помітили автомобіль «Skoda Superb», водія якого раніше було позбавлено права керування транспортним засобом за статтею 130 КУпАП (керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння).

Поліцейські вирішили зупинити автомобіль, але водій проігнорував вимогу патрульного, збільшив швидкість та почав тікати від поліцейських. Невдовзі водій не впорався з керуванням та допустив зіткнення з електроопорою.

В результаті ДТП пасажир автомобіля отримав тілесні ушкодження та був доставлений до лікарні.

Поліцейські провели тест стану правопорушника за допомогою приладу Drager. Виявилось, що водій перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Слідчий поліції відкрив кримінальне провадження за частиною 1 статті 286-1 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п’яти років.

Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Чернігівської області

 

You may also like...