Поліцейські викрили жителя Одещини у незаконних оборудках з бойовими припасами

Правопорушника затримали одразу після збуту гранати та отримання двох тисяч гривень за неї. Йому вже повідомили про підозру та помістили під варту.

Викрили та задокументували протиправну діяльність чоловіка співробітники відділення поліції № 1 Подільського районного управління поліції.

Слідчі разом зі спеціалістами управління вибухотехнічної служби обласної поліції вилучили з місця мешкання зловмисника, де і відбулась незаконна оборудка, корпус гранати із запалом та гроші, отримані від «клієнта». Крім того, під час проведеного обшуку в будинку поліцейські виявили сотню набоїв калібру 7,62 мм.

За попереднім висновком вибухотехніків поліції, правопорушник збув корпус ручної наступальної гранати та ударно-дистанційний запал. Їх разом з набоями слідчі скерували на експертне дослідження.

«Ми затримали фігуранта в процесуальному порядку і під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального Кодексу України. Йдеться про носіння, зберігання, придбання та збут бойових припасів без передбаченого законом дозволу. За нашим клопотанням суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Згідно із чинним законодавством, правопорушнику загрожує від трьох до семи років позбавлення волі. В ході слідства ми встановлюватимемо походження бойового припасу та набоїв», – повідомив начальник відділення поліції № 1 Подільського районного управління поліції Олександр Табаков.

Подільське районне управління поліції Одещини

You may also like...