Понад ₴230 000 збитків через неналежну перевірку податкової декларації з ПДВ – завершено досудове розслідування відносно посадовиці ДФС

До суду направлено обвинувальний акт відносно головного державного ревізора-інспектора одного з відділів ГУ ДФС у Миколаївській області.

Встановлено, що посадовиця неналежно виконувала свої службові обов’язки під час проведення камеральної перевірки податкової декларації з ПДВ, поданої товариством з обмеженою відповідальністю, а саме не вжила заходів щодо перевірки правдивості зазначених у ній відомостей, внаслідок чого державному бюджету було завдано збитків на загальну суму 232 175 гривень.

Скеровано до суду

Таким чином, посадова особа обвинувачується у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

У разі доведення вини обвинуваченій загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ТУ ДБР у м. Миколаєві. Процесуальне керівництво – прокуратура Миколаївської області, оперативний супровід –  ДФС України.

Державне бюро розслідувань

You may also like...