Проросіському пропагандисту з ТОТ повідомлено підозру в ще одному злочині проти основ нацбезпеки України

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури раніше засудженому за держзраду та пособництво проросійському пропагандисту повідомлено про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також виправдовуванні збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 110, ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, колишній запоріжанин, а нині мешканець ТОТ Запорізької області, у власному Телеграм-каналі з аудиторією в понад 100 тис. підписників із початку повномасштабного вторгнення поширював матеріали, які містять публічні заклики до зміни меж території та державного кордону України.

Також він постійно наповнює цей канал контентом, де висловлює своє негативне ставлення до української влади, заперечує збройну агресію рф та виправдовує її.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Запорізька обласна прокуратура

You may also like...