Рецидивіста, який вбив чоловіка та намагався спалити його дружину, засуджено до довічного позбавлення волі

Вироком Московського районного суду м. Харкова 61-річного чоловіка визнано винним у скоєнні злочинів, передбачених 4 ст. 187 , п. 6 ч.2 ст.115, ч.2 ст. 15 п.1, 6, 9 ч.2 ст. 115 КК України (розбій; умисне вбивство та замах на вбивство ще однієї особи з метою приховати скоєне).

Як розповів начальник відділу прокуратури області Ігор Чуб, зухвалому злодію призначили покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

У червні минулого року засуджений звільнився з місць позбавлення волі, де провів 15 років за розбій і зґвалтування. Провівши на волі лише тиждень, чоловік пішов на новий злочин.

Через незачинені двері рецидивіст зайшов до приватного будинку по вул. Сабурівський у Харкові. Він ударив по голові власницю помешкання, кинув жінку на ліжко, роздягнув та зв’язав її ж речами. Щоб жертва не кричала, затулив їй рота ганчіркою.

У домівці злодій намагався відшукати гроші, однак в цей час з ранкової прогулянки повернувся господар оселі. Розбійник погрожував небажаному свідку та вимагав віддати заощадження. Чоловік намагався чинити супротив, за що нападник накинувся на нього з ножем й наніс близько 10 поранень у різні частини тіла. Від отриманих травм потерпілий помер.

Після вбивства зловмисник не квапився залишати місце злочину, він спокійно виправ і випрасував свої речі та приготував їжу. Весь цей час власниця будинку лежала зв’язана. Щоб приховати скоєне, рецидивіст вирішив розправитися і з нею, він поклав безпорадну жінку до ванної й увімкнув гарячу воду. Після цього злодій підпалив речі в одній з кімнат, зачинив будинок на ключ і втік, прихопивши з собою 1200 грн. та деякі побутові речі.

Життя господині дому врятували сусіди. Вони прийшли, на відчайдушні крики жінки, яка зуміла частково звільнитися та покликати на допомогу.

Довідково: Вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Андрій Лисенко, речник ГПУ

You may also like...