Розстріл «Лексуса» у Дніпровському районі Києва – за замах на вбивство на замовлення чоловіка засуджено до 11 років ув’язнення

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Київської міської прокуратури вироком Дніпровського районного суду м. Києва 50-річного чоловіка визнано винним у закінченому замаху на умисне вбивство, вчинене на замовлення та засуджено до 11 років позбавлення волі (ч. 2 ст. 15 п.п. 11, 13 ч. 2 ст. 115 КК України).

Прокурорами в суді доведено, що обвинувачений отримав замовлення на вбивство 58-річного власника овочевої бази.

27 січня 2022 року на таксі обвинувачений із заздалегідь підготовленою вогнепальною зброєю приїхав на вулицю неподалік місця роботи потерпілого. Далі, як встановлено слідством, побачивши автомобіль «Лексус», яким керував чоловік, через дорогу здійснив не менше 5 прицільних пострілів з вогнепальної зброї по машині, що рухалась.

Автомобіль зупинився, тож стрілок подумав, що водій дістав смертельні поранення. Насправді ж потерпілий зупинився і ліг на сидіння, намагаючись врятуватись від куль. Обвинувачений втік з місця злочину, втім його знайшли і затримали.

Зазначимо, що чоловік вже був засуджений за замах на умисне вбивство, вчинений на замовлення.

Наразі він під вартою.

Київська міська прокуратура

You may also like...