СБУ знешкодила агентурну мережу ФСБ, яка наводила російські «Смерчі» та «Урагани» на Харків

Служба безпеки нейтралізувала агентурну мережу фсб у результаті багатоетапної спецоперації у Харкові. До складу ворожої групи входило троє місцевих жителів, які збирали розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на території регіону.

Передусім зловмисники намагались виявити напрямки перекидання підрозділів ЗСУ, які задіяні у контрнаступі українських військ на східному фронті. Також їх цікавили маршрути руху і пункти тимчасового зберігання іноземного озброєння та боєприпасів Сил оборони.

Возможно, это изображение 2 человека и текст

Отримані відомості російські агенти переправляли до фсб через месенджер «Телеграм».

Возможно, это изображение телевизор и раздвижная дверь

Розвідінформація потрібна була окупантам для підготовки і проведення масованих ракетних ударів по Харкову з використанням російських реактивних систем залпового вогню «Смерч» та «Ураган».

Возможно, это изображение телефон и текст

Співробітники СБУ затримали зловмисників під час виконання ними ворожих завдань.

Возможно, это изображение 1 человек и борода

За даними слідства, вони були залучені до негласної співпраці кадровим співробітником фсб на початку повномасштабного вторгнення рф. Серед завербованих був колишній викладач місцевого військово-навчального закладу.

Під час обшуків у зловмисників виявлено мобільні телефони і комп’ютерну техніку з доказами листування з агресором.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі кожному з них обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави. Зловмисникам загрожує довічне ув’язнення.

Спецоперацію проводили співробітники СБУ в Харківській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Служба безпеки України

You may also like...