Столичний суд оголосив вирок двом чоловікам за пограбування жінки на залізничному вокзалі

Аби заволодіти цінною прикрасою, зловмисник зі спільником застосували до перехожої газовий балончик та втекли. За скоєне правопорушення один із зловмисників проведе за ґратами чотири роки та шість місяців, а інший – п’ять років.

Подія трапилась влітку 2017 року. До чергової частини Солом’янського управління поліції звернулась жінка та повідомила, що на території Центрального залізничного вокзалу її пограбували. За вказаною адресою негайно направили слідчо-оперативну групу та поліцейських відділу поліції на залізничних станціях.

Возможно, это изображение (текст)

Прибувши на місце події, правоохоронці переглянули відео з камер спостереження, а також поспілкувались із потерпілою і свідками. З’ясувалось, що жінка очікувала на платформі потяг та до неї підбіг молодик та бризнув в очі з газового балончика. Після цього незнайомець зірвав із шиї золотий ланцюжок із кулоном та втік.

У ході відпрацювання отриманої інформації оперативники встановили нападника та його спільника. Під час втечі з місця злочину прикрасу він віддав товаришу – місцевому мешканцю, який раніше відбував покарання за вчинення майнових злочинів, а також опір та погрози працівнику поліції. У подальшому ланцюжок із кулоном подільники здали до ломбарду, а гроші поділили порівну.

Провівши комплекс оперативно-розшукових заходів, працівники карного розшуку Солом’янського управління поліції затримали фігурантів, а слідчий повідомив їм про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. На час досудового розслідування суд обрав їм запобіжний захід – тримання під вартою.

Вироком Солом’янського районного суду у місті Києві одного з чоловіків засудили до чотирьох років та шести місяців позбавлення волі, а іншого – до п’яти років ув’язнення.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...