Судитимуть екскерівника ДП, який завдав державі понад ₴800 тис. збитків

За процесуального керівництва Миколаївської окружної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно колишнього виконувача обов’язків директора одного з державних підприємств Миколаївського району за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах (ч. 5 ст.191 КК України).

Слідством встановлено, що у серпні 2020 року обвинувачений, діючи всупереч інтересам державного підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, з метою особистого збагачення, умисно не оприбуткував 43,2 т мінеральних добрив, якими в подальшому заволодів, чим спричинив підприємству збитки на суму понад 800 тис грн.

Досудове розслідування здійснювалося СВ відділення поліції №5 Миколаївського РУП ГУ НП в Миколаївській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Миколаївська обласна прокуратура

You may also like...