У Дніпрі підозрюваний у крадіжці намагався підкупити поліцейського

Мешканець Дніпра запропонував керівникові слідчого підрозділу 1,5 тисячі доларів США у якості хабаря за уникнення кримінальної відповідальності. За такі дії зловмиснику загрожує до восьми років ув’язнення.

Працівники Дніпропетровського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ отримали повідомлення про спробу втягнення до корупційних дій начальника відділення слідчого відділу Дніпровського ВП. Майору поліції запропонував хабаря – 1,5 тисячі доларів США – 45-річний місцевий мешканець.

Чоловік, в минулому судимий за крадіжку та незаконні оборудки з наркотиками, наразі є фігурантом кримінального провадження, розпочатого слідчими поліції за ч.2 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Сподіваючимь домовитися з посадовцем поліції, він приніс першу частину від обіцяної суми – тисячу доларів – на чому і був затриманий оперативниками внутрішньої безпеки НПУ та слідчими Дніпровського ВП, під процесуальним керівництвом Дніпровської місцевої прокуратури № 3.

За крадіжку зловмиснику загрожує обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк. А ось за надання неправомірної вигоди службовій особі – від чотирьох до восьми років за ґратами. Слідчі поліції готують чоловікові вручення підозри за ч.3 ст.369 Кримінального кодексу України.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...