У Києві п’яний водій порушив ПДР, намагався втекти від поліції та збив на смерть перехожого

Трагічна аварія сталася у Шевченківському районі столиці. Керманич позашляховика «Toyota Land Cruiser» спочатку проїхав на червоний сигнал світлофора, а потім намагаючись втекти від поліцейських наїхав на пішохода, який перетинав дорогу. За вчинене йому загрожує до десяти років ув’язнення.

На одній з вулиць Шевченківського району Києва працівники управління патрульної поліції помітили автомобіль «Toyota Land Cruiser», керманич якого проїхав на забороняючий сигнал світлофора. Патрульні намагалися зупинити автомобіль порушника, але той лише пришвидшився та почав тікати від правоохоронців. На одній з вулиць керманич наїхав на 48-річного чоловіка, який перетинав дорогу по регульованому пішохідному переході. Травми, завдані чоловікові, виявилися несумісними із життям.

Для документування злочину на місце події виїжджали слідчі з розслідування ДТП главку поліції. Правоохоронці затримали 62-річного водія позашляховика у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Під час перевірки затриманого на стан сп’яніння прилад Драгер показав 1,08 проміле.

Слідчі за процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, якщо вони спричинили смерть потерпілого. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...