У привласненні понад ₴600 тис. підозрюються співробітники небанківської фінансової установи

За процесуального керівництва прокурорів Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя повідомлено про підозру  3-м членам організованої злочинної групи у привласненні чужого майна, несанкціонованої зміни інформації в автоматизованих системах та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 5 ст. 191, ч. 1, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 362, ч. 3 ст. 209 КК України).

Начальник структурного підрозділу філії товариства, яке надає послуги громадянам та підприємствам із проведення фінансово-господарських операцій, розробив схему заволодіння грошима установи.

Для реалізації злочинного плану він залучив касира та одного зі співробітників свого підрозділу. Упродовж 4 місяців 2021 року кошти, які  надходили від клієнтів до каси їх відділення, перераховувались на підконтрольний членам угрупування банківський рахунок. З метою приховати їх недостачу до автоматизованої системи товариства щоденно вносились недостовірні відомості щодо фінансової звітності грошових надходжень. Це дало можливість підозрюваному та його спільникам заволодіти понад  600 тис грн товариства.

Слідство триває.

Заходи з викриття здійснювались прокуратурою спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції в Запорізькій області за оперативного супроводу співробітників Відділу протидії кіберзлочинам в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Запорізька обласна прокуратура

You may also like...