В Одесі рецидивіст-іноземець пограбував таксиста, погрожуючи пістолетом та гранатою

Зловмисник вже має низку судимостей, зокрема за аналогічні злочини, за які провів в місцях позбавлення волі майже десять років. Нині йому загрожує до 15-ти років ув’язнення.

Кілька днів тому ввечері 31-річний громадянин сусідньої держави, перебуваючи в Одесі, викликав таксі, а по дорозі до вказаного ним місця призначення наказав 19-річному водієві робити все, що він скаже, пригрозивши пістолетом та гранатою. Щоб більше налякати керманича, зловмисник засунув руку собі під куртку, імітуючи наявність небезпечних предметів та готовність їх застосувати.

Правопорушник наказав потерпілому їхати за новою адресою, а на місці прибуття – віддати все дорогоцінне майно та кошти. Молодик передав зловмиснику 1000 гривень і втік. А той разом з грошима привласнив ще й мобільний телефон та покинув автівку.

Про навстіж відчинений транспортний засіб, який був покинутий на вулиці Новікова, перехожі повідомили поліцейським. Коли ж правоохоронці прибули на місце події, повернувся потерпілий, розповів про напад та описав зловмисника.

Оперативники територіального підрозділу поліції спільно із співробітниками управління карного розшуку ГУНП в Одеській області менш ніж за годину встановили правопорушника, а за два дні розшукали його. Чужі гроші фігурант витратив, а мобільний телефон продав. Втім, правоохоронці розшукали смартфон і повернуть його законному власнику після завершення необхідних слідчих дій.

«Іноземець затриманий в процесуальному порядку. Нині ми повідомили йому про підозру у нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаним з насильством, небезпечним для здоров’я особи, яка зазнала нападу, тобто розбої, вчиненому в умовах воєнного стану. Згідно з ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України, правопорушнику загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі. Нині за нашим клопотанням суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на внесення застави. Слідство триває під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури міста Одеси», – повідомила слідча відділення поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 Тетяна Плахотнюк.

Одеське районне управління поліції № 1

You may also like...