За спробу заволодіння понад 540 тис євро покійної клієнтки банку судитимуть банкіра та експравоохоронця

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора направлено до суду обвинувальний акт стосовно директора відділення комерційного банку та експоліцейського за фактами шахрайства та використання підроблених документів (ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України).

Розслідуванням встановлено, що після смерті клієнта банку, директор відділення банку разом з експравоохоронцем, використовуючи підроблений заповіт, намагались заволодіти її грошима. На рахунках покійної жінки знаходилось понад 515 тис євро та майже 1 млн грн, які за законом належали її малолітній доньці.

Намагалися заволодіти понад 540 тис євро покійної клієнтки банку – судитимуть банкіра та експравоохоронця

З метою недопущення нанесення збитків малолітній потерпілій, грошові кошти на рахунках визнано речовим доказом та на них накладено арешт.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Головного слідчого управління за оперативного супроводу ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Офіс Генпрокурора

You may also like...