За сприяння розтраті ₴1,3 млн., виділених на ремонт басейну судитимуть інженера технагляду

Прокурорами Святошинської окружної прокуратури міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно інженера технічного нагляду за обвинуваченням у пособництві в розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, приватне товариство упродовж 2018 – 2020 років на замовлення Управління Святошинської РДА здійснювало роботи з реконструкції басейну КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2, загальною вартістю понад 17 млн грн.

На зображенні може бути: плавають

При цьому підрядна організації виконала роботи не в повному обсязі та із завищенням їх вартості. Також під час виконання робіт були залучені субпідрядники з ознаками фіктивності.

Виконуючи роль пособника у вчиненні злочину, інженер технічного нагляду забезпечив підписання актів виконаних робіт з неправдивими даними.

Згідно висновку економічної експертизи, розмір заподіяних столичному бюджету збитків становить 1, 3 млн грн.

Обвинувачений перебуває під домашній арештом.

Раніше в межах цього ж провадження прокуратура повідомила про підозру керівникам підрядних організацій у привласненні бюджетних коштів та службовому підробленні.

Санкція статті передбачає покарання від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювалось Святошинським УП ГУНП у м. Києві, за оперативного супроводження УСР у м. Києві ДСР НП.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Київська міська прокуратура

You may also like...