За забруднення земель у Харкові відходами зі збитками на ₴6,3 млн. судитимуть агронома товариства

Слобідською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно головного агронома приватного акціонерного товариства за фактом забруднення земельних ділянок (ч. 1 ст. 239 КК України).

За даними слідства, головний агроном допустив складання відходів без відповідних дозволів на земельні ділянки комунальної власності по вул. Драгомирівська в м. Харків, які для цього не облаштовані. Ці дії спричинили перевищення гранично допустимих коефіцієнтів забруднюючих речовин на землях площею понад 0,5 га.

Возможно, это изображение на открытом воздухе и текст

Внаслідок порушення головним агрономом вимог законодавства створено небезпеку для довкілля, а також завдано збитків державі на суму понад 6,3 млн грн.

Возможно, это изображение дерево, небо и текст

Крім того, прокуратурою до суду направлено позов про відшкодування завданої шкоди.

Возможно, это изображение небо

Досудове розслідування проводили слідчі слідчого відділу відділу поліції №1 Харківського районного управління поліції №1 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснювали співробітники Управління СБУ в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від однієї до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Харківська обласна прокуратура

You may also like...