Борьба с криминалом в Украине, сводка

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 170 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 570 (49,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 20 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійні напади, 41 пограбування, 8 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб. У правопорушників вилучено 3 пістолети, 4 одиниці саморобної вогнепальної зброї та 300 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 164 особи. У них вилучено 99,1 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 947 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 34 особи.

Упродовж минулої доби порушено 140 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 42– у сфері службової діяльності, у тому числі 6 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 184 дорожньо-транспортни пригоди, у яких 28 осіб загинули та 223 – травмовані.

У селі Велика Димерка в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони вночі 8 травня цього року в зазначеному селі в будинку місцевого жителя, під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, заподіяли смертельні ножові поранення господарю.

5 серпня в місті Шостка після гасіння пожежі в гаражі місцевого жителя в багажнику згорілої автомашини було знайдено з ножовими пораненнями труп власника. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано двох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони ввечері 3 серпня в зазначеному гаражі під час раптово виниклої сварки вбили потерпілого й, з метою приховування злочину, поклали тіло в багажник автомашини, облили гараж бензином та підпалили.

У місті Харків в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина Республіки Грузії. Попередньо встановлено, що він увечері 9 березня цього року на вулиці з автомашини “Деу” викрав у місцевої жительки сумочку, у якій знаходилися 1,2 тис. грн. та особисті документи. У ході подальшого розслідування встановлено, що затриманий 30 травня поточного року скоїв аналогічний злочин у відношенні іншої місцевої жительки.

У місті Умань в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 7 серпня в селі Паланці з меморіалу воїнам, загиблим у Великій Вітчизняній війні, викрав металеву огорожу.

У селі Новоселівці в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох жителів обласного центру. Попередньо встановлено, що вони ввечері 6 серпня на сільському кладовищі з хуліганських спонукань пошкодили пам’ятники на 53 могилах.

У селі Мужилові затримано місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 19 кг макової соломки.

В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб комерційної фірми. Вони в 2006 році надали до банку підроблену довідку про доходи й незаконно отримали кредит у сумі 300 тис. гривень. За даним фактом районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника парку культури та відпочинку. Він вимагав та отримав 2 тис. грн. хабара від приватного підприємця за надання йому в оренду торговельного кіоску, який розташований на території згаданого парку. За даним фактом районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Міністерство внутрішніх справ України

Департамент зв’язків з громадськістю

You may also like...