Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 04.09.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 178 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 413 (44,4 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 39 пограбувань, 9 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 11 осіб. У правопорушників вилучено карабін, мисливську рушницю, обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, 200 г вибухівки та 99 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 116 осіб, у яких вилучено 44,3 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 119 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 22 особи.

Упродовж минулої доби порушено 71 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 23 – у сфері службової діяльності, у тому числі 8 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 168 дорожньо-транспортних пригод, у яких 27 осіб загинули та 205 – травмовані.

9 серпня поблизу села Видне Автономної Республіки Крим було знайдено труп місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано жителя села Журавки. Попередньо встановлено, що він увечері 11 липня під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив потерпілого.

У Харкові в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина Республіки Азербайджан. Попередньо встановлено, що він увечері 19 квітня викрав автомашину місцевого жителя. Викрадений транспортний засіб знайдено.

У Києві в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано трьох громадян. Попередньо встановлено, що вони ввечері 3 вересня заподіяли тілесні ушкодження місцевому жителю й заволоділи його автомашиною.

У місті Біла Церква затримано місцевого жителя, у якого вилучено 25,4 г амфетаміну.

На Вінниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника контрольно-ревізійного управління. Він вимагав та отримав 50 тис. грн. хабара від співробітника Фонду підтримки підприємництва за невідображення в акті перевірки виявлених фінансових порушень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

На Львівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб Управління природних ресурсів. Вони незаконно виготовили та затвердили технічну документацію на земельну ділянку площею 0,8 га, на підставі якої зазначену ділянку було приватизовано та реалізовано комерційним структурам. Таким чином державі завдано збитки на суму 410,5 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем)

В АР Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито жителів одного з міст Запорізької області – двох братів. Вони займалися розповсюдженням фальшивих державних грошових знаків номіналом 10 та 20 гривень. У правопорушників вилучено 27 купюр номіналом 10 грн. та 37 купюр номіналом 20 гривень. Вживаються заходи щодо встановлення місця виготовлення та каналів постачання підроблених грошей. Органами слідства УМВС України УМВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.199 КК України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї)

ДЗГ МВС України

You may also like...