Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 07.09.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 097 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 417 (45,7 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 6 вбивств, 2 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійні напади, 47 пограбувань, 9 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, обріз мисливської рушниці, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї та 222 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 237 осіб, у яких вилучено 34,1 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 041 особу.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 24 особи.

Упродовж минулої доби порушено 150 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 55 – у сфері службової діяльності, у тому числі 15 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 183 дорожньо-транспортних пригод, у яких 21 особа загинули та 228 – травмовані.

У місті Зміїв в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 3 вересня поблизу села Хролів пострілом з обрізу мисливської рушниці вбив жителя селища Безлюдівка, й заволодів автомашиною КамАЗ останнього, завантаженою металобрухтом, яку в подальшому здав на пункт прийому металобрухту. Тіло знайдено. Зброю вилучено.

6 вересня в місті Єнакієве у відстійнику очисних споруд відкритого акціонерного товариства було знайдено мертвими з ножовими пораненнями двох місцевих жителів. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано трьох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони ввечері 4 вересня в лісосмузі поблизу згаданого міста під час сварки на ґрунті неповернення грошового боргу потерпілими вбили останніх й вивезли їх тіла до згаданих очисних споруд.

6 вересня о 8.50 у місті Сніжне на автостоянці поблизу приватного кафе “Кордон” між трьома місцевими жителями виникла сварка на ґрунті розподілу спільного бізнесу. Один з вищевказаних жителів пострілами з власної зареєстрованої мисливської рушниці вбив двох інших, після чого покінчив життя самогубством провівши постріл собі в груди із зазначеної рушниці.

4 вересня в місті Красноармійськ у своїй квартирі було знайдено мертвим з ножовим пораненням шиї місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 3 вересня зайшов до квартири потерпілого, вбив його ножем й викрав телевізор. Викрадене вилучено.

5 вересня о 23.20 у селищі Рокитне Київської області між місцевим жителем та жителем села Бушеве Рокитнянського району зазначеної області виникла бійка, під час якої житель селища Рокитне вихопив з рук жителя села Бушеве зареєстровану мисливську рушницю останнього й пострілом заподіяв йому смертельне поранення живота. Зброю вилучено.

6 вересня в місті Дніпропетровськ на вулиці було знайдено мертвим з травмою голови місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителя згаданого міста. Попередньо встановлено, що він увечері 4 вересня в приміщенні кафе під час раптово виниклої сварки заподіяв потерпілому смертельні тілесні ушкодження.

5 вересня о 20.00 у місті Долинське Кіровоградської області до міліції звернулася жителька села Богданівка. Вона заявила, що вдень 3 вересня до домогосподарства її односельчанки зайшла невідома жінка, яка увійшовши в довіру господарки, викрала її трирічну доньку. Вжитими заходами ввечері 6 вересня викрадачку затримано на залізничному вокзалі. Нею виявилася місцева жителька. Дитину повернено батькам.

У місті Козятин Вінницької області затримано жителя села Миколаївка Козятинського району. Попередньо встановлено, що він минулої ночі через квартирку проник до квартири місцевого жителя й викрав з металевої шафи мисливський карабін “ТОЗ”. Викрадене вилучено.

У селі Снятинці Львівської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 6 травня цього року підібрав ключі до замка вхідних дверей офісу й викрав комп’ютер та принтер.

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб науково-дослідного інституту. Вони, в порушення вимог Земельного Кодексу України та Закону України “Про охорону культурної спадщини”, виготовили держаний акт на право приватної власності на земельну ділянку, на якій знаходяться пам’ятники археології – кургани. Таким чином державі завдано збитки на суму 3,9 млн. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість)

На Житомирщині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито співробітника районної адміністрації. Він вимагав та отримав 4 тис. доларів США хабара від місцевого жителя за сприяння в отриманні квартири в обласному центрі. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

На Тернопільщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника одного з Вузів. Він вимагав та отримав 300 доларів США хабара від місцевого жителя за сприяння йому у вступі до згаданого навчального закладу на заочну форму навчання. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

На Херсонщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони в 2005 році, перебуваючи на стадії банкрутства і відкриття ліквідаційної процедури, уклали кредитний договір з банком та отримали понад 1 млн. грн. кредиту за рахунок якого погасили свої заборгованості перед двома товариствами з обмеженою відповідальністю. Правопорушники зазначені кошти до теперішнього часу не повернули, чим завдали збитки банківський установі на згадану суму. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем)

6 вересня о 20.10 у місті Дніпропетровськ в під’їзді житлового будинку два співробітника міліції намагалися затримати місцевого жителя, підозрюваного у збуті наркотичної сировини. Останній вчинив опір й заподіяв працівникам міліції ножові поранення. Співробітникам міліції довелось застосувати силу та затримати правопорушника.

ДЗГ МВС України

You may also like...