На Миколаївщини українські військові взяли під контроль нові території

Захисники України зірвали спробу висування двох ворожих диверсійно-розвідувальних груп, супротивник зазнав серйозних втрат, повідомили в оперативному командуванні “Південь”.

На Миколаївщині українські військові забезпечили контроль над територіями в районі ще 5 населених пунктів поблизу адмінмежі з Херсонщиною.

Українські військовослужбовці в Миколаївській області забезпечили контроль над новими територіями / фото REUTERS

Українські військовослужбовці в Миколаївській області забезпечили контроль над новими територіями / фото REUTERS

Про це повідомив спікер оперативного командування “Південь” Владислав Назаров.

За його словами, на тимчасово зайнятих територіях України російські окупанти обмежують права та свободи мирних мешканців.

Зокрема, свободу пересування – населені пункти, що готуються до проведення псевдореферендумів, закриті для в’їзду та виїзду.

“На Миколаївщині й Херсонщині противник продовжує ведення оборонних дій на зайнятому рубежі та артилерійсько-мінометні обстріли населених пунктів і наших позицій”, – розповів Назаров.

За даними командування, відмічено посилення розвідувальної активності у бік адміністративного кордону Миколаївської області.

Так, українськими підрозділами зірвано спробу висування двох диверсійно-розвідувальних груп ворога.

“Зазнавши втрат до 50% складу ДРГ, рашисти відступили. Водночас нашими підрозділами забезпечений контроль території в районі ще 5 населених пунктів Миколаївщини поблизу адмінмежі з Херсонщиною”, – повідомив він.

Назаров уточнив, що втрати окупантів становлять 73 “рашисти” та сім одиниць техніки, серед яких зенітний ракетно-гарматний комплекс “Панцир С1”, автомобільна та броньована техніка. // УНІАН

You may also like...