Повістка поштою: уряд змінив правила такого сповіщення

Відповідну постанову затвердили кілька днів тому.

Уряд змінив правила надання поштових послуг щодо сповіщення військовозобов’язаних громадян, призовників та резервістів. Відповідні зміни Кабмін вніс постановою №747 від 25 червня 2024 року.

Зокрема, зміни передбачають, що тепер повістку чи інший документ про виклик до ТЦК відправлятимуть «рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення та повідомленням про вручення».

Раніше у Міноборони України розповіли, що поштою можуть надіслати усі види повісток, вимоги ТЦК про виконання обов’язок, попередження керівника ТЦК про порушення призовниками, військовозобов’язаними та резервістами правил військового обліку.

При цьому належним підтвердженням оповіщення резервіста або військовозобов’язаного про виклик до ТЦК є особистий підпис про отримання повістки; відеозапис вручення повістки або ознайомлення з її змістом, зокрема відео доведення акта відмови від отримання повістки (додаток 2); відеозапис відмови резервіста або військовозобов’язаного у спілкуванні з особою, уповноваженою вручати повістки. // Дзеркало тижня

You may also like...